Trygghet och trivsel

För oss är det viktigt att du som förälder och ditt barn känner trygghet och trivs hos oss. Vi lyssnar på barnen och gör dem delaktiga. Vi arbetar på en rad olika sätt med att stärka deras självkänsla och uppmuntrar till kamratskap.

Vi har löpande kontakt med en barnsjuksköterska. Vi har också en upparbetad kontakt med allergimottagningen på lasarettet. Barnsjuksköterskan finns till hands för er föräldrar och hon ansvarar även för fortbildning av pedagogerna på Svalan i ämnet astma, allergi, eksem och medicinering.

I köket har vi en dietkock. Den vanligaste allergi som barnen har är födoämnesallergi, så den kost som serveras på Svalan är reducerad. Kosten på Svalan innehåller aldrig mjölk, ägg, fisk, soja, nötter eller baljväxter. Maten lagas från grunden, det är god husmanskost som till stor del är ekologisk.