Om oss

Verksamheten på Svalan bedrivs liksom områdets övriga förskolor med hög kvalitet. Här ger vi varje barn möjligheter att utvecklas och lära i meningsfulla sammanhang.

Vi som arbetar här är utbildade förskollärare och barnskötare men med mer kunskap och erfarenhet kring astma, allergi och medicinering. Här vistas barnen i en mindre grupp.

Vi finns i en 1,5-plansvilla med egen trädgård och inhägnad skogsdunge. Närområdet är barnvänligt och idealiskt för utelek. Vi har nära till Fredriksdal, Barnens skog och flera andra möjligheter. Att vi är ute mycket bidrar till friskare barn. Barnen som sover middag på Svalan sover ute i vagnar.

På förskolan arbetar dietkock som lagar mat från grunden och anpassar efter barnens behov. Maten innehåller till stora delar ekologiska produkter. För att ditt barn ska vistas i en hälsosam miljö ställs det högre krav på städning och att vår personal kommer från rök och pälsfria miljöer.

I vårt närområde

I närområdet hittar du Nanny Palmkvistskolan med årskurserna F-6 med tillhörande fritidshem samt Galaxens förskola, Husensjö förskola, Myrans förskola, Nyckelpigans förskola, Regnbågens förskola, Skarans förskola, Solrosens förskola, Växthusets förskola samt John Blunds förskola och fritidshem.

Skolan och förskolorna är omringade av grönområden för lek och utevistelse. Området är även väl skyddat från biltrafik. Integrerat i skolan ligger stadsdelens bibliotek och inom gångavstånd når vi kulturella utbud och fritidsaktiviteter.